Minulý týden jsme nakoupili hovězí hrudí a já byl odhodlaný se pustit do pastrami. Jenže jsem recept moc nestudoval a neuvědomil si, že příprava klasického pastrami zabere až 14 dní. Naložení v láku, uzení, vaření atd. Přišla na řadu improvizace a výsledkem bylo pečené hovězí hrudí s domácím chlebem (recept na chleba zde). Pokud se vám nechce o víkendu extra vyvařovat, tak tohle je to pravé jídlo. Maso okořeníte, dáte na 3 hodiny do trouby, pak nakrájíte na tenké plátky, vložíte spolu s hořčicí a okurkou mezi dva chleby a je hotovo. Joo, v jednoduchosti je někdy síla.
Ingredience:
500 g hovězího hrudí
2 lžičky mletého pepře
2 lžičky drceného koriandru
2 lžičky sušeného česneku
2 lžičky soli
2 lžičky uzené papriky
Lžičku cukru
Lžíce hořčice
Postup:
Nejlepší je domácí chleba. Na můj oblíbený s bramborou najdete recept zde
Maso si nejprve omyjeme a následně osušíme. Následně ho pomažeme hořčicí ze všech stran.
V misce si smícháte všechny suché ingredience, které poté nasypete rovnoměrně na hrudí pomazané hořčicí. Maso vložíme do mísy s poklopem nebo ho celé zabalíme do dvou vrstev alobalu. Mělo by se péct ve vlastní šťávě.
Troubu rozehřejeme na 140 °C a pečeme cca 3 hodiny. Hrudí by mělo být měkké, ale zároveň by si mělo držet pevnou strukturu.
Po třech hodinách v troubě maso vytáhneme a necháme vychladnout.
Následně ho nakrájíme na tenké plátky a vložíme mezi dva chleby, které jsou namazané hořčicí. Na maso ještě přidáme zavařené okurky, nakrájené na tenké plátky.
Tož dobrou chuť!
Jan
Kommentarer