top of page
Vyhledat

Pečené hovězí hrudí aneb na pastrami nebyl čas

Minulý týden jsme nakoupili hovězí hrudí a já byl odhodlaný se pustit do pastrami. Jenže jsem recept moc nestudoval a neuvědomil si, že příprava klasického pastrami zabere až 14 dní. Naložení v láku, uzení, vaření atd. Přišla na řadu improvizace a výsledkem bylo pečené hovězí hrudí s domácím chlebem (recept na chleba zde). Pokud se vám nechce o víkendu extra vyvařovat, tak tohle je to pravé jídlo. Maso okořeníte, dáte na 3 hodiny do trouby, pak nakrájíte na tenké plátky, vložíte spolu s hořčicí a okurkou mezi dva chleby a je hotovo. Joo, v jednoduchosti je někdy síla.



Ingredience:

500 g hovězího hrudí

2 lžičky mletého pepře

2 lžičky drceného koriandru

2 lžičky sušeného česneku

2 lžičky soli

2 lžičky uzené papriky

Lžičku cukru

Lžíce hořčice


Postup:

Nejlepší je domácí chleba. Na můj oblíbený s bramborou najdete recept zde



Maso si nejprve omyjeme a následně osušíme. Následně ho pomažeme hořčicí ze všech stran.


V misce si smícháte všechny suché ingredience, které poté nasypete rovnoměrně na hrudí pomazané hořčicí. Maso vložíme do mísy s poklopem nebo ho celé zabalíme do dvou vrstev alobalu. Mělo by se péct ve vlastní šťávě.


Troubu rozehřejeme na 140 °C a pečeme cca 3 hodiny. Hrudí by mělo být měkké, ale zároveň by si mělo držet pevnou strukturu.


Po třech hodinách v troubě maso vytáhneme a necháme vychladnout.


Následně ho nakrájíme na tenké plátky a vložíme mezi dva chleby, které jsou namazané hořčicí. Na maso ještě přidáme zavařené okurky, nakrájené na tenké plátky.

Tož dobrou chuť!


Jan


2 340 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Kommentarer


bottom of page