top of page

Pečené batáty s cizrnou a kořením Za'atar

  • Obrázek autora: Jan
    Jan
  • 4. 5. 2021
  • Minut čtení: 1

Rychlé večeře jsou zázrak. A pečená zelenina ještě větší. A co když hodíte na pekáč batáty, kapustičky, cibuli, upečete, zasypete pořádnou dávkou petrželky, cizrny a koření? Tady je recept.



Suroviny:

2 velké batáty

2 cibule

Cca 10 kapustiček

2 hrnky přes noc naložené a následně uvařené cizrny

Koření Za'atar nebo smíchejte tymián a sezam

Citrón, olivový olej a balzamikový ocet

Sůl



Omáčka:

3 lžíce bílého jogurtu

Lžíce tahini

3 stroužky česneku

Šťáva z půlky citronu

Sůl



Postup:

Přes noc si naložte cizrnu do vody. Na 2 hrnky cizrny dejte 4 hrnky vody. Do vody dejte lžičku kuchyňské sody.


Následující den cizrnu uvařte do měkka a nechejte odpočívat stranou.


Následně si zapněte troubu na 190 °C.


Mezitím si nakrájejte na větší kousky - omyté batáty, cibuli a očištěné kapustičky. Takto nakrájenou zeleninu dejte do mísy na pečení, promíchejte se 3 lžícemi olivového oleje, posolte a dejte do trouby na cca 30 min, dokud nezačne zelenina na povrchu hnědnout.


Po cca půl hodině zeleninu vytáhneme, přidáme cizrnu, nahrubo nakrájenou petržel, trochu šťávy z citronu, lžíci olivového oleje, kapku octu, lžíci koření Za'atar, posolíme a promícháme.


Celé jídlo pak můžete zakapat omáčkou z jogurtu, tahini a česneku.



Jan



Comments


bottom of page