Máte rádi asijská jídla? Jestli ano, tak můžete vyzkoušet recept, který mi poslala Zuzka a tím pokračuje v týdenní výzvě. Je to rychlé a jednoduché jídlo, kde můžete ztroskotat maximálně na nedostatku surovin. Ale třeba takové kokosové mléko si můžete udělat doma, pokud máte sušený kokos.
Suroviny (4 porce)
Rýžové nudle široké 240 g
Ingredience na vaření kuřecího masa
Kuřecí prsa 400 g
1 limetka
česnek (8 stroužků na plátky)
stonky koriandru (z jednoho svazku)
½ lžičky soli
8 lžic rybí omáčky
1 lžíce olivového oleje
2,5 cm zázvoru na plátky
3 chilli papričky
Ingredience na dresing
kokosové mléko (400 ml)
3 lžíce rybí omáčky
4 čajové lžičky hnědého cukru
6 lžic limety
1 lžíce olivového oleje
Toppings
lístky koriandru
jarní cibulka
chilli paprička
drcené arašídy
pražený kokos (nebo kokosové chipsy)
Postup
Do menšího kastrůlku dáme na kolečka nakrájenou limetu, česnek, koriandr, sůl, rybí omáčku, olivový olej, zázvor a chilli. Přivedeme k varu a přidáme kuřecí prso. Vaříme 15 minut. Po uvaření necháme vychladnout, a nakrájíme na tenké plátky.
Uvaříme si nudle. Uděláme je trošku na skus, protože v dresinku budou stále cucat tekutinu.
Během vaření si umícháme dresing z kokosového mléka ve větší míse, přidáme uvařené nudle.
Servírujeme do talíře nejprve nudle, zbytkem dresinku přelijeme. Ozdobíme kuřecími plátky, koriandrem, jarní cibulkou, arašídy, chilli a kokosem.
Díky Zuzko!
Jan